maandag 12 mei 2014

De werken zijn klaar




De werken aan de Gitschotellei zijn zo goed als teneinde. En dat moest uiteraard gevierd worden. Er werd een avondmarkt georganiseerd en daarnaast had er ook een rommelmarkt plaats. Murga fanfare ’t Akkoord zorgde voor een muzikale noot.

Op de Gitschotellei zijn de voet- en fietspaden vernieuwd. Van die gelegenheid werd gebruik gemaakt om aan beide kanten van de straat het fietspad en de bomenrij te wisselen. Omdat een bomenrij zich nu niet zomaar laat verplaatsen, werden de 93 linden vakkundig neergelegd. Akkoord, er zijn nu platanen in de plaats gezet. Maar toch… Ik zou toch heel even tegen alle feestgedruis in om 1 minuut stilte willen vragen voor de gesneuvelden bomen. Tevens een bezinningsmoment om over een boomcode te reflecteren: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...................................................................... 
Dank u.


Ook het kruispunt Vosstraat –Gitschotellei – Cruyslei is heraangelegd. Met verkeerslichten die voorrang geven aan de tram. En zo zou de buurt aan het vliegveld iets meer (verkeers)veiliger moeten zijn.

Geen opmerkingen: