vrijdag 17 april 2015

Tramstad feest



Zaterdag vieren we de opening van de premetrokoker ‘Reuzenpijp’ met een gratis volksfeest op en rond de Turnhoutsebaan. Ook het jaarlijkse festival BorgerRio gaat die dag door. Liefhebbers van schaars geklede sambadanseressen zijn bij deze verwittigd dat BorgerRio vroeger dan andere jaren plaats heeft.

Maar beste lezer, staat mij toe om nog maar eens de 'angry old man' uit te hangen. Enkele weken terug werd directeur van De Lijn Antwerpen Tom Meeuws de laan uitgestuurd door voorzitter van De Lijn Vlaanderen Marc De Scheemaecker. Toen Tom Meeuws twee jaar geleden stopte als bedrijfsdirecteur Samen Leven van de stad Antwerpen om directeur van De Lijn Antwerpen te worden klonk er een zucht van verlichting. Eindelijk iemand met visie op openbaar vervoer als directeur. En er waaide inderdaad een nieuwe wind. Waarom Tom Meeuws nu plots moet gaan is erg onduidelijk. Er was een anonieme brief van iemand die achteraf bleek zelf op een schopstoel te zitten wegens niet bekwaam. Er werd ook gesuggereerd dat Meeuws moest gaan omdat hij niet goed lag bij de N-VA. Dat laatste werd zelfs offline toegegeven (in een ver verleden heeft Meeuws op het kabinet van een Groen schepen gewerkt). Feit is dat Meeuws ontslagen werd door De Scheemaecker die tot enkele jaren terug afgevaardigd bestuurder van de NMBS was. De Scheemaecker, oorspronkelijk van VLD signatuur, werd opgevist door de N-VA. Onder Meeuws ging het beter met De Lijn. De NMBS daarentegen was een knoeiboel. Kracht van verandering, mon oeil.

Soit, laat dit jullie dag niet vergallen en geniet van Tramstad feest en BorgerRio, nu zaterdag van 13 tot 20 u op en om de Turnhoutsebaan.

Geen opmerkingen: