donderdag 9 april 2015

Je bent jong en je wilt wat






Het jongerencompetentiecentrum De Branderij (JES) is omgevormd tot een JACO, een centrum voor Jeugdwerk, Arbeid, Competenties en Onderwijs.

Het verschil met een jongerencompetentiecentrum is dat een JACO een ruimere doelgroep heeft, al vanaf 6 jaar tot 25 jaar, en meer onderwijs- en arbeidsgericht werkt. Door kinderen al op jongere leeftijd te bereiken, wil een JACO hen beter begeleiden bij hun studiekeuze. Talenten die op jonge leeftijd bij kinderen worden waargenomen tijdens vrijetijdsactiviteiten, kunnen al een aanknooppunt zijn om de juiste studiekeuze te maken in  het secundair onderwijs. Dit is erg belangrijk om schoolse uitval tegen te gaan en op lange termijn jongeren betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Ook de jongerencompetentiecentra 21 N - JES in Deurne, Formaat Hoboken/Linkeroever, Kras Noord (Antwerpen-Noord) en Kras Merksem zijn omgevormd tot een JACO. De omvorming is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende stedelijke diensten en JES, Formaat en Kras. De stad nam het initiatief en ondersteunt financieel.

Titel = reclameslagzin van Veronica

Geen opmerkingen: