zondag 26 oktober 2014

Het werd zomer





1975: In Libanon breekt een bloederige burgeroorlog uit, Saigon in Vietnam wordt door de Vietcong ingenomen en daardoor wordt de nederlaag van de VSA in deze oorlog bezegeld. In buurland Cambodja nemen de Rode Khmer de hoofdstad Phnom-Phen in en installeren een regime dat op 4 jaar tijd het leven kost aan 2 miljoen van de 7 miljoen inwoners van het land. Een aantal Afrikaanse kolonies van Portugal worden na zware strijd onafhankelijk en in Spanje sterft Franco, waardoor er een einde komt aan de dictatuur.

Maar hier in Antwerpen, in de buurt Vliegveld, wordt een groep Chirokameraden volwassen. (De meerderjarigheid lag toen nog op 21 jaar.) De jaren van onschuld zijn stilaan opgesoupeerd, de toekomst wenkt. 7 jongens en 3 meisjes die als mannen en vrouwen de zon zien opgaan. Klaar om het leven gulzig aan te pakken. “Het werd zomer” zal Rob De Nijs zingen.

2014: de kameraden van weleer warmen hun oude knoken in de late zomerzon. Zoveel ervaringen rijker en zoveel illusies armer. 3 van hen zijn er niet meer bij. “De dood maait naar willekeur” zingt Miel Cools. De 7 anderen hopen op een deugddoende nazomer voordat de herfst zijn intrede zal doen. En zoals ze het 39 jaar geleden deden, bouwen ze een feestje.

Titel = lied 

7 opmerkingen:

wilfried wellens - wiffe zei

Hey Guido Gottmann

Eigenlijk was het de bedoeling dat jij ook op onze reunie zou aanwezig zijn
maar blijkbaar klopten onze adresgegevens over jou dus niet meer !

Tot een volgende keer dan maar.
Groetjes
Wilfried W alias Wiffe

wilfried zei

Dag Gui,

Leuk om nog eens iets te horen van jou. Ik heb ondertussen jouw gegevens doorgegeven aan Polle. Hij houdt de adressen bij. En hopelijk zien we elkaar nog eens terug bij een volgend feest.

Wilfried D.

wilfried zei

By the way, Gui, de persoon die jij niet meer herinnerde is Coleta Nelis. Zus van Chris en Walter. En veel te vroeg ontvallen.

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Hey iedereen. Top deze blog nog eens tegen te komen. Ondertussen wordt ik op 25 juni eerstkomend 66. Ja wat gaat het vooruit. Beste groetjes voor alle oud-chiro-makkers en oud-Sormers van weleer!
p.s: tegenwoordig woon ik met Anne in Zammel (deelgemeente van Geel), dichtbij Westerlo, dichtbij onze dochter Cindy en schoonzoon Krisen......... onze 3 kleinkinderen Melissa, Toby en Robbe.
Guido Gottmann

Wilfried zei

Dag Guido,

Hoe gaat het met jou? Heel de lichting van 1954 volgt jouw voorbeeld en gaat dit jaar op pensioen. Maar helaas zonder een gemeenschappelijk feestje. De Krugerplein&Peperbusblog leidt momenteel een passief bestaan. Als je graag nieuws uit Deurne wil volgen kan je terecht op www.gazetvandeurne.be

Geef misschien je adres door aan Polle Debrouwere. Je weet maar nooit of er nog eens een reünie wordt georganiseerd.

Groeten,
Wilfried D.

wilfried wellens - wiffe zei

Dag Guido Gottmann

Veel groeten van ook van Wilfried Wellens.
Hopelijk komt er in de toekomst toch nog een reünie van de Chiro en/of Sormers ...
Wellicht zien we mekaar dan nog eens in 't echt !

Wilfried W