woensdag 14 mei 2014

O mijne blauwe geschelpte



Eddy Crocaerts hebben we hier al eerder voorgesteld. Hij is loodgieter, oud eersteklasvoetballer bij Berchem Sport en amateur ornitholoog. Dat alles kon je enkele maanden terug hier lezen. Eddy vond thuis een oude foto. Op het beeld staat zijn vader, John Crocaerts (14/05/1929 - 15/10/2012) die bij hem om de hoek woonde, in de Lode Van Berckenlaan, het deel van Borgerhout. Maar laten we Eddy zelf even aan het woord:


“Mijn vader is het enige kind op de foto, die ergens begin jaren 30 genomen is, en bijgevolg ook de jongste van de hele bende (links op de foto). Hij zit op de schoot van zijn grootvader, Petrus Norbertus Vercauteren. Mijn vader dacht dat het lokaal “Blauwen duiver,  Th.Ooms – Schoofs” op de hoek van de Boelaerlei en de Herentalsebaan gelegen was. Dat huis en gevel zijn jaren geleden gerenoveerd. Ik heb de foto nog eens goed bekeken en ben ook ter plaatse gaan kijken. Ik meen inderdaad dat de “Blauwen duiver” gelegen was op de Herentalsebaan 2 in Deurne. In het spiegelbeeld van het linkse raam kan je een pand zien met 5 smalle venster op de eerste verdieping. Dat is nu ook nog te zien aan de overzijde van de straat. (nvdr: nr 13) Ook dezelfde witte siergevelstenen vind je nu nog terug in de nrs. 8 en 10. Aan de rechterzijde op de foto kan je het schuine gedeelte van het gebouw zien.”

Eddy heeft de foto minutieus onderzocht: “Nog een klein detail, maar verder niet ter zake: in het rechter raam zie je, zo meen ik toch, het spiegelbeeld van een man met een flitslamp.” Eddy zou heel graag weten of de conclusie van zijn onderzoekswerk plausibel is. Wie kan zijn theorie al dan niet bevestigen?

Titel = lied

1 opmerking:

Miguel zei

ik ben ook zeker dat we hier kijken naar het pand dat nu Herentalsebaan 8 is.
Rechts op de foto zie je ook het metalen tandwielkastje, om de zonnetent neer te laten.
Je ziet in de huidige toestand nog altijd de beschadigingen in de gevel waar dit heeft gezeten alsook de verankering van de stang naar boven, alsook links en rechts waar de tent zelf was verankerd.