vrijdag 13 september 2013

Senecaut 3: de vader



We zetten onze reeks over bakkerij Senecaut verder. In vorige bijdragen bogen we ons over het pand op de Turnhoutsebaan 211. In dit huis hebben een aantal bakkers gewerkt. We gingen terug tot in 1917, toen het huis in bezit van Guillelmus en Leona Senecaut – Verhoeven was. Dat jaar kregen zij de toelating tot het bouwen van een broodoven. 

Maar wie was die eerste bakker? Guillelmus Marie Josephus Senecaut werd geboren op 24 juni 1879 en overleed op 30 april 1937. Op 15 april 1904 huwde hij met Leona Wilhelmina Verhoeven. Leona werd geboren op 30 april 1878 en overleed op 8 maart 1957. Het gezin werd gezegend met 5 kinderen waaronder Henricus. Maar daarover een volgende keer meer.

Guillelmus was op zijn beurt een zoon van een bakker, Josephus Senecaut (19 Juli 1858- 18 december 1932) die gehuwd was met Lucia Billiauw (9 oktober 1850-?). Deze tak van de familie is waarschijnlijk afkomstig van Antwerpen, er zijn vele voorouders met Antwerpen als geboorteplaats.

Eerste foto: Guillelmus Senecaut, 
Tweede foto: huwelijksfoto van Guillelmus Senecaut en Leona Verhoeven.
Let op de hemden op de foto's. De opstaande boord van zulke hemden heet 'vadermoordenaar' of 'vadermoorder'. Triviaal weetje, uitermate geschikt voor quizzen.

Foto’s: Anne Senecaut

1 opmerking:

Unknown zei

Beste ,

Gezien de naam Senecaut tevens voorkomt in mijn stamboom Praats , door het huwelijk tussen Maria Henrica Sophia Senecaut en Theodorus Leopoldus PRAATS huwelijk op 07-06-1910 te Antwerpen , ben ik benieuwd of we geen informatie kunnen uitwisselen . Oude foto's interesseren me steeds .
Er bestaat ook een facebookpagina met de stamboom van Praats & Praets
U kan me ook steeds mailen op Patrick.Praats@Pandora.be
https://www.facebook.com/groups/stamboompraats/?fref=ts#!/

Met vriendelijke groeten

Patrick Praats