woensdag 7 augustus 2013

Zomerbar: een ooggetuigeverslag



Als je in putteke oud-Borgerhout woont, zeg maar in het gedeelte binnen Bar Leon – Plaza Real – Café Mombasa, in de volksmond ook wel de Hoosemansdriehoek genoemd, en je bent toe aan wat vakantiegevoel, hoef je niet ver weg te trekken. De Boelaer zomerbar in het gelijknamige park geef de stedelingen van intra muros een bevrijdend gevoel van rust en ontspanning in het groen van de buiten. Onze hoofdredacteur kwam het voorbije weekeinde afgezakt en zag dat het goed was.

En zo gebeurde het vroeger ook. De stadslui zochten op warme zomerdagen vertier in de herbergen rondom de stad zoals de Gitschotel of iets verder weg Den Exter. Schrijver en beroemde Borgerhoutenaar Hendrik Conscience bleek een vaste bezoeker te zijn van Den Exter. Heemkundige Ludo Peeters van Turninum hierover: “Hier dronk hij met zijn vrienden de dubbele Seef.” Dat Seefbier wordt nu ook geschonken in de zomerbar.  

“Boelaer zomerbar”: zaterdagen en zondagen van augustus, van 11 u tot zonsondergang. Tip voor het organiserend buurtcomité van de Karel van den Oeverstraat. Onze hoofdredacteur kan heel mooi plaatjes draaien. Hij heeft een uitgebreide collectie vinylplaten.

2 opmerkingen:

Jens Verwaerde zei

Aangezien deze foto's in feite in het Boelaarpark zijn genomen én aangezien er geen aparte "tag" bestaat voor Te Boelaarpark, wil ik bij deze voorstellen om dergelijke tag aan te maken.

Hans H zei

Volgens mij hoef je alleen maar op het label Te Boeaerpark te klikken :)