maandag 15 juli 2013

De prinses en de kikker


2013 zal in de wereldgeschiedenis voor eeuwig en 3 dagen geboekstaafd staan als een feestjaar. De verrezen Roma viert zijn 10de verjaardag en België krijgt, in navolging van Nederland, een nieuwe koning en koningin. Wat op deze blog tot nu toe onopgemerkt voorbij is gegaan is het bezoek dat de toekomstige monarch en zijn vrouw aan de Roma hebben afgelegd. Dat wordt bij deze recht gezet.

Prins Filip en zijn vrouw Mathilde bezochten op 16 april laatstleden de Roma. De Koning Boudewijnstichting had deze zaal uitgekozen om haar jaarlijks bedankfeest te houden voor alle sponsors en de mensen van de projectgroepen. De stichting organiseert maatschappelijke projecten en creëert met het sponsorgeld kansen voor mensen, wijken en initiatieven zoals onder andere de Roma zelf.

Nu ik over de Roma bezig ben moet ik terug denken aan vorige vrijdag. In het Openluchttheater in het Rivierenhof trad Axl Peleman op. Hij bracht daar een aantal oude volksliedjes. Tot daar aan toe, je houdt ervan of niet, da’s persoonlijke smaak. En het behoud van volksliedjes is op zich een goede zaak. Maar de bindnummers van die kerel overstijgen het niveau van cafépraat echt niet. Belachelijk flauwe moppen en gewauwel van hier tot in Polderstad waar de man woont.

Peleman had ook nog een aankondiging. Hij komt in september naar de Roma met een vernieuwd programma. Ik weet nu al waar ik die dag zeker niet te vinden zal zijn.

Foto = GvA

Titel = film over een betoverde prins en tevens een tip voor wie ook graag een prins aan de haak zou willen slaan. (Het codewoord is "kussen"!) 

Geen opmerkingen: