zaterdag 23 maart 2013

What's going on



Het is jammer dat 1 mei voor mij een gewone werkdag is, want ik zou graag gaan zien wat er op die dag in Borgerhout allemaal gaat gebeuren. Even snel een update van de laatste ontwikkelingen.
De organisatoren van het buurtfeest op het Moorkensplein reageren afwijzend op het gisteren gelanceerde voorstel van het extreem-rechtse N-SA om hun manifestatie op dezelfde dag in te ruilen voor een debat met de PVDA+ op het buurtfeest. 
"In Borgerhout is geen plaats voor racisme. Onze gastvrijheid kent ook haar grenzen. Op korte tijd hebben zich meer dan 1.500 deelnemers gemeld", zegt initiatiefnemer Mark De Quidt. "Dit succes is N-SA niet ontgaan, bij hun acties in het verleden hadden ze amper deelnemers. Dus nodigen ze zichzelf uit op het feestje, en nog meer, ze zetten zichzelf alvast op het podium. Je moet maar lef hebben."
Ook de PVDA+ partijvoorzitter Peter Mertens ziet het niet zitten om "een forum te geven aan een neonazistische organisatie".

Volgens mij kan de burgemeester er inmiddels niet meer onderuit om de toestemming voor de geplande N-SA-manifestatie in te trekken. Borgerhouts CD&V-districtsraadslid Nahima Lanjri roept alvast op tot een verbod. "Als de betoging wordt toegelaten, zal dit worden gezien als een provocatie en dreigen bijgevolg tegenbetogingen en rellen te ontstaan", zegt ze.

De Borgerhoutse Open VLD had zoiets ook al gezegd, de handelaarsvereniging was al eerder tegen. Dat wil zeggen dat tout Borgerhout het inmiddels een stom idee vindt.

Het is nu wachten op witte rook vanuit het stadhuis.

plaatje: De Morgen van afgelopen week

Geen opmerkingen: