vrijdag 15 maart 2013

Keek op de week



Zo aan het einde van de werkweek gekomen is het tijd voor een media-overzichtje. Hoe kwam Borgerhout deze week in het nieuws?

Het begon maandag, toen bekend werd dat schepen Rob Van de Velde (N-VA) boos was omdat er mensen zijn die een andere mening hebben over het geplande Moorkenspark dan hij. Dat soort van vrije meningsuiting heeft hij niet graag. Een domme strategie, vond zelfs de GvA.

En gisteren werd bekend dat de burgemeester (naam overbodig, N-VA) een betoging van het neofascistische N-SA toe zal laten in Borgerhout, op hetzelfde Moorkensplein. Op grond van de vrije meningsuiting, u kent dat wel. Samenscholingsverboden zijn voorbehouden aan andere idioten, die van Sharia4Belgium bijvoorbeeld.

Nu zijn we hier in Borgerhout wel wat gewend als het gaat over rellen en bezoek van extreemrechts, maar het is voor 't eerst dat die door 't Stad zelf georganiseerd worden.

Die kracht van verandering, 't blijft wennen.

bovenste plaatje De Standaard van afgelopen maandag, daaronder De Morgen van gisteren, titel = Koot en Bie

Update GvA zegt: niet doen Bart!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

even een kleine bemerking... Héél klein maar... S4B had geen aanvraag ingediend en heeft al wel bewezen dat ze amokmakers zijn. Die andere mannen, nog nooit gezien in Borgerhout trouwens, hebben wel een aanvraag gedaan, zijn doorgelicht door politie, politie heeft bdw positief advies gegeven... Dan kan BDW bijna niet anders dan dat toelaten. Als hij nattigheid voelt kan hij zijn toelating nog wel intrekken.
pasop, ik keur beide verenigingen niet goed é... maar just is just... (eigen mening)
en dan nog een kleine bemerking, Hans, je schrijf 'zelfs GVA' sorry, maar een partijdige volksgazet zoals deze is écht geen referentie...

Hans H zei

't Verschil is natuurlijk dat helemaal niet vaststaat dat S4B van plan was om te gaan demonstreren. Daarom was er zoveel kritiek op dat samenscholingsverbod.

En ik vind het het ook twee zielige clubjes sukkelaars hoor.

jan zei

De hoofdman van N-SA is voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet geweest. Wegens kwajongensstreken waarschijnlijk. Zo'n nette club is het waarschijnlijk niet.

Hans H zei

Voor dat soort lui betekent een ontzetting uit de burgerrechten vooral een promotie.

Janvde zei

Als ik ook nog even mag... :-)
Ik denk dat Hans net bedoelde met 'zelfs GVA', dat het vrij uitzonderlijk is net omdat GVA een volksgazet is en eerder rechts en nva gezind....