zaterdag 12 januari 2013

Samenscholen


Vandaag geldt er vanaf de middag een samenscholingsverbod in ons stukje Borgerhout rond de Turnhoutsebaan. Om precies te zijn: het geldt van zaterdagmiddag 12 uur tot middernacht, in het gebied tussen de Sint-Elisabethstraat, Korte Zavelstraat, Handelstraat, Onderwijsstraat, Pothoekstraat, Vlagstraat, Guldensporenstraat, Statielei, Turnhoutsebaan, Carnotstraat en Dambruggestraat.


Dat heeft te maken met een niet-aangevraagde manifestatie tegen cartoons rond de profeet Mohammed in een Frans tijdschrift. Officieel geldt dat verbod voor iedereen - niet enkel voor mannen met baarden en jurken -  dus ook voor de mensen die vanavond naar het nieuwjaarsbal in De Roma willen gaan. Niet met meer dan twee tegelijk buiten een sigaretje gaan roken dus, want dat mag niet.


plaatje: Streetview

Update Belgenmop: een persoon werd opgepakt omdat hij het samenscholingsverbod schond. "Hij maakte deel uit van een groepje van vier. De drie anderen gaven wel gevolg aan de vraag van de politie om er weg te gaan, maar hij niet." Hoe kan die ene die alleen overblijft nu een samenscholingsverbod schenden?



Geen opmerkingen: