maandag 14 mei 2012

Legio Mariae

Deze foto zou genomen moeten zijn bij ons in de Peperbus. Wanneer is onbekend, en het waarom eigenlijk ook. Er zijn - naast een heleboel gelovigen - ook heel veel vlaggetjes te zien (of vaantjes, ik kan even niet op de juiste benaming komen). En op die dingen staat Legio Mariae.
 
Het Legioen van Maria dus. Knip/plak via Google:
 
"Het Legioen van Maria werd in 1921 in Ierland opgericht met het doel ‘God te verheerlijken door de heiliging van zijn leden door gebed en actieve medewerking, onder kerkelijke leiding, aan de taak van Maria en de Kerk om de kop van de slang te verpletteren en het Rijk van Christus uit te breiden’.
Het Legioen heeft zich, naar eigen zeggen, ‘onder de machtige leiding van de Onbevlekte Maagd Maria, Middelares van alle genaden, tot een onoverwinnelijk legioen samengevoegd’.
Elk jaar moeten de legionaires zich persoonlijk opnieuw aan Maria toewijden.
Met drie miljoen leden wereldwijd vormt het Legioen van Maria de grootste apostolische lekenorganisatie van de roomse kerk."
 
Kijk, dat wist ik niet. Waarschijnlijk zijn de mensen op de foto zich dus opnieuw aan Maria aan het toewijden. Of iets in dien aard. Aanvullingen op deze schamel onderbouwde theorie zijn altijd wekom.
 
uit de collectie van Hendrik Roelandt

Geen opmerkingen: