maandag 30 april 2012

This Used To Be My Playground




In 1999 verscheen in De Nieuwe Gazet een alarmerend artikel dat de speeltuin in het Te Boelaarpark in een barre conditie was. In 2004 werden de plannen voor een nieuwe speeltuin voorgesteld. De krantenschrijver van dienst van GvA omschreef het zo: In het Te Boelaarpark is een nieuwe waterspeeltuin gepland. Zo kunnen de bengels dammetjes bouwen of in de modder ploeteren, als ze mama en papa een beetje willen 'pesten'. Verder komen er graafmachines, speelhuisjes, een torentje met glijbaan en een kabelbaan.” Even later was de speeltuin een feit.

Blijkbaar is er in die jaren erg hard gespeeld en is nu de hele zwik aan vernieuwing toe. Want ‘kinderen, jongeren, ouders, grootouders en parkbezoekers’ worden opgeroepen om ideeën te spuien over een nieuw speelterrein. In het park verscheen een aankondigingsbord met de oproep z’n mening te geven over het huidige speelterrein en ideeën hoe het nog beter kan. 

° tijdens het speelfeest op 20 mei van 13 - 17 u aan de infostand aan het speelterrein in het park
° via het jongeren webforum van 1 mei tot 1 juni www.antwerpen.be/oor 
° via het webforum van het stedelijk wijkoverleg van 1 mei tot 1 juni www.antwerpen.be/dialoog 

De tekst op het bord eindigt met: “De toekomst van het speelterrein Te Boelaarpark? Dat kan u mee bepalen!

Als het zelfde tempo wordt aangehouden als bij de vorige verandering, heeft Te Boelaarpark in 2017 een nieuwe speeltuin.

Titel = lied (voor Christel die fan van Madonna is)

Geen opmerkingen: