maandag 13 februari 2012

It's the end of the world as we know it



Vroeger was de wereld plat, dat weet iedereen. En als je te dicht bij de rand kwam dan viel je er af.
Het einde van de Borgerhoutse wereld is waarschijnlijk op de foto te zien. Daar ergens bij die bomenrij aan de horizon denk ik. Niet te dichtbij komen dus, dat is gevaarlijk.

De foto is genomen in extra muros, net als de foto die hier eerder deze week te zien was. En ook nu is niet bekend waar dit ergens geweest moet zijn (Cruyslei, daar ongeveer? nee dus, zie onder) en ook hier zien we een café op een hoek. Ontdekkingsreizigers die deze uithoek ooit verkend hebben mogen zich melden.

foto uit de collectie van Hendrik Roelandt, titel = R.E.M.


Update: de kenner is weer gevonden:


"De foto is genomen van op de Gitschotellei. De fotograaf kijkt in de Luchtvaartstraat. De bomenrij op de achtergrond loopt parallel met de Lanteernhofstraat en markeert het vliegveld. Het gebouw rechts is lange tijd de winkel SAS geweest (kruidenier of slagerij, ik wil het even kwijt zijn). Later is daar ook nog een rommelwinkeltje geweest en een winkel van modelbouw. En nu is daar het eethuis Marina. Voor meer details, wend je tot heemkundige Mandus Sprengers die de geschiedenis van de buurt als zijn broekzak kent.


Wilfried Defillet"


bousklik: streetview

Geen opmerkingen: