vrijdag 30 september 2011

Reuzenschrijfboek








In het kader van het Reuzenjaar 1962 werd door drukkerij en papierhandel Onzea een Reuzenschrijfboek uitgegeven. Een schoolschrift dus, met de Reuzekens op het voorplat. Blijkbaar deed Onzea dat oorspronkelijk in de jaren 1920, maar die verdwenen traditie werd vanwege het 250-jarig bestaan van de Reuzen nog eens van stal gehaald.

J. Pittoors, secretaris van de Heemkundige Kring mocht de geschiedenis van de Reuzen op de achterkant nog eens uit de doeken doen.

"De Reuskens die dansen in Borgerhout
Ze draaien eens rond en hun voetjes zijn koud
Tara ! Tara ! Tarararara !"

uit de collectie van Staf Hermans

1 opmerking:

Heusschen annie zei

ik ben de klein dochter van de reuzen vader De heer Heusschen Remondus, mijn naam is Mevr. Heusschen annie en trosse klein dochter van deze heel grote heer die de reuzen heeft ontworpen samen met een goed gekende beeld houder van zijn tijd, het heeft hem zweet en geld gekost van zijn uitvinding die nu nog een succes pop is van Borgerhout en ook zijn bestaan was voor hem een groter ontwerp dan zo maar de reuzen die u kent, het ware bestaan van de eerste reuzen zijn met de oorlog kapot gegaan zo kwam deze reuzen met behulp van vele mensen, hun hulp en kennis toch in 1945 hun eerste optreden op de straten van Antwerpen en Borgerhout door al de bevolking bekeken en vele muren hun groep foto nog tot nu toe hebben , ik bezit ook de eerste fotos nog die mijn groot vader heeft gemaakt met zijn dapper dansers en ja hun gekke danske maar doe het maar eens na met die zware pop op je schouder ,zal je wel een ander nootje zingen en vind dat deze jeugt van nu echt nog supper helden zijn die daar in dansen, groeten annie Heusschen