zaterdag 4 juni 2011

Bim bam bom





De eerste dinsdag van de zomermaanden is in Borgerhout sinds lang de dag van het beiaardconcert, en dan gaat het natuurlijk over de beiaard in het districtshuis (oude foto's).

Uitgelezen kans: u kunt deze zomer als prelude op het concert een geleid bezoek aan de beiaard brengen. Inclusief alle weetjes over klokken en hoe er muziek mee te maken. Het bezoek eindigt in de beiaardkamer, waar de beiaardierster de finesses van het vak uitlegt. Daarna begint het concert. Ik weet niet hoe vaak u een beiaardier aan het werkt hebt gezien (ik nog nooit), maar dit is dus het moment.


De rest van het concert kunt u beluisteren op het Moorkensplein of tijdens een wandeling door de omliggende straten. Data: de dinsdagen 7 juni, 5 juli, 2 augustus en 6 september.


Er kan slechts een beperkt aantal mensen in de beiaardkamer. Inschrijven is daarom verplicht. Dat kan per e-mail op beiaard.borgerhout [at] gmail.com of op de beiaardfoon op 0483/469.090. Facebookmensen klikken hier.


Mensen die slecht ter been zijn of hoogtevrees hebben worden verzocht van te voren contact op te nemen. Kwestie van de queeste ook te kunnen vervolmaken.

Geen opmerkingen: