zondag 1 mei 2011

Stadspotters





Ik dacht toch echt dat de laatst gecommuniceerde officiële bestemming van het stuk grond in de Gravinstraat een appartementsblok was. Maar nu is er dus een gemeenschapstuin. Soms kan ik niet helemaal volgen.


Maar goed, hier zijn de Stadspotters dus neergestreken (website). We kunnen een tuinhuisje en een composttoilet verwachten lees ik er. En pompoenen en aardbeien.


Na de bakfiets nu de gemeenschapstuin. If you're going to Borgerhout, be sure to wear some flowers in your hair.

2 opmerkingen:

Hans H zei

Officiële reactie:

"Even een kleine reactie op het stukje over de Stads-potters:

Het stuk grond in de Gravinstraat (dat nu als ingang gebruikt wordt) is in privé-handen. Deze mensen zouden waarschijnlijk nog dit jaar starten met de bouw. Naar verluidt zou hier onder andere een kinderdagverblijf komen.

De Stads-potters hebben van het district Borgerhout de toestemming gekregen om het stuk grond gelegen in de Gijselsstraat (tussen 160 en 166) te gebruiken voor hun Ecologisch Tuinierproject. De Stads-potters is een themagroep van Velt, onder leiding van Fleur Leroy.

Op zondag 15 mei zouden zijn een eerste opendeurdag houden, om aan de buurt te laten zien waar ze mee bezig zijn. Iedereen welkom!

Ondertussen is vzw Nibras op de Bretelwei (aan de overkant van de Turnhoutsebaan) een gelijkaardig project gestart.

Beide gronden (Bretelwei & Gijselsstraat) liggen te wachten op hun nieuwe bestemming in het Masterplan Borgerhout. Vermits dat nog enige tijd zal duren, hebben deze gronden tijdelijk een nieuwe invulling gekregen."

maud zei

en goe, hé!
keitof, zo'n gemeenschapstuin. "privé" is een groot woord, hoor - iedereen is welkom in de tuin!

het stukje waar we planten is trouwens van de stad, het stukje ernaast van de crèche. maar we hebben een leuk contact met de eigenaars - we werken nu een beetje samen op beide stukjes.

positive vibrations!