woensdag 16 februari 2011

Geen steen


"Na aanhoudende werkzaamheden ging in december de Cruyslei weer open. Maar een boordsteen die de grens tussen Borgerhout en Deurne markeerde, is verdwenen.

Woordvoerder Isis Mulleman van het kabinet van schepen Lauwers: “Niemand weet waar die steen naartoe is. De projectleider vermoedt dat de steen misschien bij eerdere werkzaamheden is weggenomen.”.

Deze grensstenen behoren tot het lokale erfgoed. Die steen moet terugkomen”, vindt heemkundige Geert Janssens van de cultuurraad van Borgerhout."

(dit is een korte samenvatting van een artikeltje uit de GvA, volledig verhaal hier. Foto: de Cruyslei toen de steen er zeker nog wél lag. Signalement: zoiets)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en gelijk heeft hij... maar als tegemoetkoming, als de steen kwijt is, mag Borgerhout altijd wel wat vierkante meter groter worden natuurlijk...

Geert zei

en het advies vanwege de cultuurraad is er niet malser op met enkele opsommingen wat men moet doen bij de heraanleg van een straat als er een grenssteen ligt... ze zullen weer vloeken in het districtscollege als ze moeten gaan argumenteren ;)