vrijdag 26 maart 2010

WatLab?

Aan de Berchemlei staan de gebouwen van het Waterbouwkundig Laboratorium, het onderzoekslaboratorium van de Vlaamse Overheid dat zich bezighoudt met alles wat met water te maken heeft.


Met alles bedoelen we dus best veel: van het bestuderen van getijdenwerking tot watervervuiling, van golfbrekers aan de kust tot de uitdieping van de Schelde en de sluizen van het Panamakanaal.


Binnenkort komt op de terreinen van het WatLab, zoals het vriendschappelijk wordt genoemd, ook nog eens een heel bijzondere boot te staan. Het Vioe, Vlaams instituut voor het onroerend erfgoed, zal er de Doelse Koggen bestuderen. Later meer daarover.



Luchtfoto met dank aan Bing Maps

2 opmerkingen:

Piet zei

Watervervuiling wordt dus niet bestudeerd in het Waterbouwkundig Laboratorium (tenzij de effecten van het sediment of het zoutgehalte van het water, als je dat al vervuiling kan noemen). Voor de waterkwaliteit is de Vlaamse MilieuMaatschappij (VMM) bevoegd. Waar we wel mee bezig zijn is de voorspelling van de hoogwaterstanden, bv. om het eventueel sluiten van de poorten van de waterkering in Antwerpen te kunnen doorgeven aan de bevoegde stadsdiensten. Zie www.waterstanden.be

Hans H zei

Trek het je an, Jan :)