dinsdag 9 maart 2010

Nieuwe geschiedenis van B. (3)


(dit stukje is het vervolg van deel 1 en deel 2)

"Al deze ontwikkelingen vervreemden echter een groot gedeelte van de oorspronkelijke bevolking van Borgerhout, die zich niet meer herkent in de eigen buurt. In de volkscultuur gaan de anti-immigrantengevoelens hand in hand met een felle verwerping van de groene partij en van het 'politiek-correcte' gedachtengoed dat wordt uitgedragen door de nieuwe sociale bewegingen.

De overtuiging dat ze vergeten worden door een politieke elite die doordrongen is van de waarden van die nieuwe sociale bewegingen, vormt een ondergrond waarop antipolitieke gevoelens welig kunnen tieren. Een partij zoals het Vlaams Blok - later Vlaams Belang - kan die gevoelens moeiteloos uitbuiten om haar racistisch en separatistisch programma te ondersteunen. Zelfs indien deze partij bij de gemeenteverkiezingen van oktober 2006 een zetel verliest, houdt zij er nog altijd acht over."

Uit "Nieuwe geschiedenis van België, deel 3" (Lannoo, 2009), pagina 1.671 en 1.672. Foto: Filip Dewinter doopt de Eliaertsstraat om tot 'Zonder Jihadstraat', mei 2007. Er is ook
een filmpje van.

1 opmerking:

Erwin zei

Daar gaat mijn middagmaal...