vrijdag 18 december 2009

Eénmaal, tweemaal, driemaal, viermaal... Verkocht


Gisteren stond er in het Belang van Limburg, het zusje van onze Frut, dat het Borsbeekhof werd verkocht aan cofinimmo, een zogenaamde vastgoedbevak. Beursgenoteerd en alles. Sjieke dinges. Het is niet de eerste keer dat het Borsbeekhof werd verkocht. Een kleine geschiedenis.

We schrijven begin de jaren '90. De vzw Bilal koopt een flap grond met als adres Borsbeekstraat 9/11. De vzw wil er een moskee op bouwen. Dat is zeer tegen de zin van een bepaalde partij die er als een blok voor ging liggen. Het moet gezegd dat ook de andere partijen het niet meteen verkocht konden krijgen.

De vzw krijgt aldus de wind vanvoor. Na wat onzachte druk, niet in het minst van burgemeester Bob Cools en schepen Fons Geeraerts, "besluit" de vzw Bilal de gronden opnieuw te verkopen. Er komt een luxerusthuis met 118 bedden, kapsalon, biljartzaal en uiteraard een kapel.

Vanaf april 2007 valt het rusthuis onder Senior Assist, een vzw met heel mooie pdf's. Sedert gisteren is daar dus het beursgenoteerde Cofinimmo in tussen gekomen. Volgend jaar bezorgen ze u op aanvraag het jaarverslag.

Screenshot van maps.bing.com

Geen opmerkingen: