woensdag 6 mei 2009

Mijn kleine oorlog




Bizar, om net na de oorlog een tentoonstelling te organiseren van moordwapens. Je zou toch denken dat de mensen daar toen wel even genoeg van hadden.

Maar goed, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog was het qua entertainment natuurlijk maar magertjes gesteld. Een V-bommetje hier of daar, daar moest je het toen mee doen.

Over het bommetje op kerk van OLV-ter-Sneeuw op het Laar hadden we het al eerder, maar deze foto zagen we nog niet: de zwaar beschadigde linkervleugel van de kerk.

Na de oorlog kon de bevolking bij wijze van verstrooiing het tuig dat ze al die maanden op het hoofd had gekregen van dichtbij bekijken. Op de Groenplaats werd het tentoongesteld.

Vanuit de Sint Janstraat in Borgerhout ging het gezin Van Mol een kijkje nemen. Van links naar rechts: Paulette Bury (de mama), zoon Xavier Van Mol, 9 jaar, en zijn papa Emile Van Mol.

Foto's uit de collectie van Xavier Van Mol.

1 opmerking:

Unknown zei

Beste xavier van mol, we schrijven nu 2015, kun je een vervolg schrijven? Ben benieuwd wat je bevindingen nu zijn en hoe je die periode van de bommen beleefd hebt. Ben van uw ouderdom, daarom. Dank voor je antwoord.