maandag 22 september 2008

Boompjes


Nog eens het Krugerplein. Dit keer niet in spiegelbeeld (zoals deze). Het struikgewas is verdwenen, en de boompjes zijn al wat groter. Ook van dichterbij gefotografeerd, dus meer details. Rare gewoonte om de postzegels op de voorkant van de kaart te plakken. Op de achterkant is te zien dat de kaart is afgestempeld in 1930.
Het linkergedeelte is afgebroken en tot park omgevormd. Het hoge gebouw zou een chocoladefabriek zijn geweest. Verder zouden er op dit stukje plein een café, een kaaswinkel en een diamantslijperij zijn geweest. Van horen zeggen.

(foto: collectie Hans Hoosemans)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het grote gebouw was inderdaad een diamantslijperij. De chocoladefabriek (je) was echter aan de rechtse kant als je de inkompoort binnenging. Dan kwam je eerst op een soort lange binnenplaats die leidde naar links en rechts. Het rook daar lekker naar chocolade. Ik weet dit omdat ik als veertienjarige (ik ben nu 61) de grote elektrische aandrijfmotoren van de slijpmolens heb moeten reinigen als beginnend 'bobineur'. In 't Nederlands 'elektrieker-wikkelaar. Het zal begin jaren zestig van vorige eeuw geweest zijn.
Beste groet
Ronny